Ik ben nieuwsgierig naar mensen en hun verhalen. Waar komt u vandaan? Hoe was het om kind te zijn in de jaren vijftig, zestig of zeventig? Hoe kijkt u terug op uw gezin van herkomst? Welke gebeurtenissen in uw leven hebben u gebracht waar u nu bent? Welke verhalen vertelt u graag aan uw (klein)kinderen, en welke juist niet? Kleine verhalen vormen samen één geheel: wat is de rode draad?

Gedreven door deze nieuwsgierigheid heb ik psychologie en later neurowetenschappen gestudeerd. De wetenschap heeft me veel geleerd over mensen, hun motivaties en gedrag. Maar de persoonlijke verhalen van mensen zijn niet te vangen in getallen en tabellen. Om die reden ben ik begonnen met het opschrijven van persoonlijke (levens-)verhalen.

Als wetenschapper schrijf ik elke dag: soms ingewikkelde wetenschappelijke teksten, maar veel liever schrijf ik in begrijpelijke, menselijke taal. Ik vind het belangrijk om, ook bij het schrijven van persoonlijke verhalen en portretten, de data en feiten correct weer te geven. Tegelijkertijd bieden (levens-)verhalen ruimte voor mooie zinnen, speelse paragrafen en creatieve oplossingen. Juist daarom geniet ik enorm van het schrijven van uw verhalen!

Ik woon met veel plezier in de stad Groningen. Ik ben ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 76744248.