hoe ziet mijn boek er straks uit?

Standaard wordt uw boek gedrukt in formaat 16 x 21 cm. Uw boek wordt garenloos ingebonden met een verstevigde omslag van zeer stevig (350 grams) papier met coating. U kunt standaard kiezen uit drie verschillende ontwerpen voor de omslag. Pagina’s worden dubbelzijdig en randloos gedrukt op stevig (100 grams) papier. Afbeeldingen worden in kleur afgedrukt. Tijdens het kennismakingsgesprek kan ik verschillende omslagstijlen en voorbeelden van gedrukte boeken laten zien.

Alle bovengenoemde specificaties kunnen – tegen een kleine meerprijs – aan uw voorkeuren worden aangepast. Een ander formaat, een harde of door uzelf ontworpen kaft, of een speciaal recyclebaar papier: alles is mogelijk. Kan de drukker waar ik mee werk niet aan uw wensen voldoen? Dan gaan we samen op zoek naar een drukker die dat wel kan. Tijdens het kennismakingsgesprek inventariseren we samen wat uw wensen zijn, zodat ik een passende offerte kan opmaken.

Hoeveel boeken krijg ik?

U krijgt standaard vijf gedrukte exemplaren van uw boek. Meer exemplaren bestellen is natuurlijk geen enkel probleem.

kan ik zelf de COVER van mijn boek ontwerpen?

Absoluut! Ik vind het erg leuk als u de voorkant van uw boek zelf ontwerpt. Indien u uw cover zelf digitaal aanlevert, zijn hieraan geen meerkosten verbonden. Indien een door u ontworpen cover moet worden omgezet naar een digitaal bestand, of digitaal moet worden bewerkt, breng ik hiervoor wel kosten in rekening. Tijdens het kennismakingsgesprek kan ik u hier meer over vertellen.

Hoe lang duurt het om mijn levensverhaal op te schrijven?

Hoelang het duurt om uw (levens-)verhaal op te schrijven, hangt af van de lengte van uw verhaal en van beschikbaarheid. Ter indicatie rekent u ongeveer een week per interview-sessie, plus ongeveer zes weken voor de vormgeving en het productieproces. Het schrijven van een compact boek (inclusief kennismakingsgesprek, vier interview-sessies, uitwerking, redactie, vormgeving en drukken) duurt ongeveer twee maanden. Het schrijven van een compleet boek (5-8 sessies) duurt drie tot vier maanden, en het schrijven van een uitgebreid boek (9-12 sessies) duurt vier tot vijf maanden. Heeft u uw boek eerder nodig? In de meeste gevallen kan dat. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Ik wil mijn verhaal enkel als digitaal bestand, niet als gedrukt boek. kan dat?

Dat kan. Ik kan uw verhaal aanleveren als PDF bestand. Als u uw verhaal niet als boek wil laten drukken, vallen de kosten veelal lager uit. Meer informatie over de prijs van dergelijk maatwerk vindt u hier.

kun je ook meerdere mensen interviewen voor ÉÉn verhaal of boek?

Jazeker. Ik kan – bijvoorbeeld in het kader van een jubileum – verschillende kleinkinderen interviewen over de relatie met hun grootouders, of werknemers over hun ervaringen binnen het bedrijf. Verschillende perspectieven bieden vaak een completer en kleuriger beeld. Naar aanleiding van een kennismakingsgesprek stel ik graag een maatwerk offerte voor u op.

IK HEB WEINIG BIJZONDERE DINGEN MEEGEMAAKT IN MIJN LEVEN; IS EEN LEVENSBOEK VOOR MIJ dan wel GESCHIKT?

Alle verhalen verdienen het om bewaard en doorgegeven te worden. Juist de kleine verhalen schetsen vaak een treffend beeld van een tijd of persoon. En vaak zijn het juist de kleine verhalen die voor mensen heel belangrijk zijn. Ik geloof graag dat ieder verhaal – hoe klein ook – de moeite waard is.

wanneer is het niet mogelijk om mijn (levens-)verhaal op te laten schrijven?

Onmogelijk is het bijna nooit, maar in bepaalde situaties kan het opschrijven van een (levens-)verhaal wel ingewikkeld zijn. Wanneer er sprake van dementie, kan het moeilijk zijn zich bepaalde details te herinneren. Dementie is echter niet per definitie een probleem. Soms lukt het mensen met dementie om bepaalde herinneringen – met name herinneringen van lang geleden – op te halen met behulp van bijvoorbeeld muziek of foto’s uit die tijd. Wat ook ingewikkeld kan zijn, zijn (levens-)verhalen met daarin bijzonder heftige gebeurtenissen. U kunt ervoor kiezen om bepaalde gebeurtenissen niet of slechts minimaal op te nemen in uw boek. Wanneer u heftige gebeurtenissen wel wilt opnemen, is het van belang dat u erover kunt en wilt vertellen. De aanwezigheid van een naaste kan hierbij helpen.

Hoe is mijn privacy gewaarborgd?

In Artikel 10 van de algemene voorwaarden vindt u drie bepalingen met betrekking tot uw privacy. In het kort staat daarin het volgende beschreven. Ten eerste behandel ik informatie die u me geeft altijd vertrouwelijk. Ten tweede beveilig ik al mijn digitale bestanden, bijvoorbeeld door middel van een wachtwoord. Ten derde kunt u tijdens het kennismakingsgesprek aangeven of uw boek/verhaal gebruikt mag worden als voorbeeld voor potentiële nieuwe klanten, of liever niet. Mocht u hierover later van gedachten veranderen, dan kunt u dit altijd aangeven.

hoe zit het met de btw / kleine ondernemersregeling?

Als zelfstandig ondernemer neem ik deel aan de Kleine Ondernemersregeling van de Belastingdienst. Dit betekent dat ik geen BTW hef. Mijn diensten zijn dus – voor u als klant – vrij van BTW. En dat merkt u op het totaalbedrag: waar andere ondernemingen 21% BTW in rekening brengen, betaalt u bij mij niets extra. De prijzen zoals op de website vermeld, zijn de prijzen die u terugziet op uw factuur. Geen onverwachte verrassingen dus!

Stond uw vraag er niet tussen?

Neemt u gerust contact met me op!